Vitaplan dobitnik licence ministarstva

Kolping društvo Srbije je 23. januara dobilo licencu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i time postalo licencirani pružalac usluge socijalne zaštite u Srbiji, kroz Vitaplan.

Prema rečima Ministarstva: “Sistem licenciranja organizacija socijalne zaštite i stručnih radnika, koje sprovodi Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, ima za cilj unapređenje i standardizovanje kvaliteta u socijalnoj zaštiti u Srbiji. Prvi put, kroz licenciranje uvodi se sistem kvaliteta za organizacije socijalne zaštite i stručne radnike u ovoj oblasti. Sistem licenciranja garantuje stručnost, kredibilitet i pouzdanost svih organizacija i stručnih radnika u socijalnoj zaštiti u Srbiji. Po Zakonu o socijalnoj zaštiti, licenciranje je postupak u kome se ispituje da li organizacija socijalne zaštite, odnosno pružalac usluga, ispunjava uslove i standarde za pružanje usluga u oblasti socijalne zaštite. Licenca je javna isprava kojom se potvrđuje da organizacija socijalne zaštite ispunjava utvrđene uslove za pružanje konkretnih usluga u oblasti socijalne zaštite.”

Ponosni smo na to što je naš profesionalni rad i stručan pristup korisnicima prepoznat i vrednovan i što ćemo nastaviti da Vašim najmilijima pružamo pomoć onda kada im je najpotrebnija.