Saradnja sa Zanatsko obrazovnim centrom “Adžija”

Kolping društvo Srbije uspostavilo je saradnju sa Zanatsko obrazovnim centrom “Adžija” na polju edukacije iz oblasti pomoći u kući i kućne nege. Nadovezujući se na dosadašnju uspešnu saradnju na nekoliko projekata, dogovoreno je da će polaznici/ce edukacije za: “Negovatelja starih, bolesnih i osoba sa posebnim potrebama” koju organizuje ovaj obrazovni centar, jedan deo praktične nastave pohađati u Kolping društvu Srbije, u sklopu pomoći u kući i kućne nege – Vitaplan.

Pored teorijske nastave i praktične obuke u gerontološkom centru, polaznici/ce će imati i 100 časova prakse u sklopu Vitaplana, kako bi unapredili svoje veštine i upoznali se sa svim situacijama koje mogu da očekuju na terenu, kada krenu da se bave poslovima pomoći u kući i kućne nege. Na ovaj način će upotpuniti iskustvo praktičnog rada koje imaju u gerontološkom centru, radeći u kućnim uslovima i učeći da se nose sa svim izazovima koji ih očekuju.

S obzirom na to da su edukacije Zanatsko obrazovnog centra “Adžija” sertifikovane od strane nemačke sertifikacione kuće TUV NORD, i da Kolping društvo Srbije kao licencirani pružalac usluga socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zadovoljava visoke standarde za pružanje usluga pomoći u kući i kućne nege, smatramo da će uspostavljena saradnja omogućiti polaznicima/cama da steknu vrhunsko obrazovanje i razviju praktične veštine koje će ih potpuno pripremiti za rad.