Oktobar – mesec posvećen podršci starijima

1. oktobar je međunarodni dan starijih, a ceo mesec oktobar, tradicionalno, obiluje programima podrške starijim sugrađanima.

Kolping Društvo Srbije, u okviru Vitplan programa za starije, ove godine otvara vrata svim sugrađanima koji su zainteresovani za učešće.

Pripremili smo bogat program i niz aktivnosti koje su besplatne za građane i kroz koje podržavamo aktivno i zdravo starenje, međugeneracijsku saradnju i društvenu uključenost starijih – Pravna predavanja i diskusije, grupe psihološke podrške, radionicu posvećenu diskusiji o kulturi bridge o mentalnom zdravlju u starosti, mođugeneracijske susrete starije i mlađe generacije kroz priču i igranje društvenih igara, rekreativne aktivnosti i merenje krvnog pritiska i šećera u krvi.

Kroz naše programe psihološke podrške i radionica učestvujemo i u programu Festivala za mentalno zdravlje, koji se u našem gradu održava između 10. i 20. oktobra.

Prva aktivnost u oktobru je radionica “Pravno za starije”, koja će se održati 4. oktobra od 15:00-16:30h, na kojoj će se diskutovati s pravnicama iz “Grupe Budi 1”, Natašom Pušić Živanov i Marijom Ristić Milovanović, na temu: “Prava iz oblasti zdravstvene zaštite”.

Mesto dešavanja svih aktivnosti u okviru programa Dani otvorenih vrata je “Vitaplan” klub za starije, na adresi Lukijana Mušickog 9 (ulaz iz ulice Vojvode Bojovića).

Zainteresovani sugrađani, svoje prisustvo mogu da prijave na telefon: 021/300 83 59.