GRUPE PODRŠKE ZA NEGOVATELJICE – PRIDRUŽITE NAM SE!

Vitaplan kućna nega i pomoć u kući će tokom novembra i decembra organizovati psihološke grupe podrške za geronto-negovateljice koje imaju iskustvo rada u kućnoj nezi. Grupe podrške će se organizovati jednom u dve nedelje, u trajanju od 90 minuta u prostoru Kluba za stara i odrasla lica Vitaplan (Lukijana Mušickog 9, Novi Sad). Učešće je besplatno, ali usled želje da pružimo što bolju podršku broj učesnica je ograničen.

Biti geronto-negovateljica je izuzetno zahtevno zanimanje, u kom se očekuje da pružite stručnu, fizičku i moralnu podršku korisnicima i članovima njihove porodice. Kako bismo bili u stanju da pružimo kvalitetnu podršku drugima i adekvatno reagujemo u svakoj situaciji, potrebno je da umemo da izađemo na kraj sa sopstvenim stresom i teškim emocijama.

Imajući u vidu sa koliko se izazova suočavaju negovateljice u svakodnevnom radu, organizujemo grupe podrške. Grupe podrške za geronto-negovateljice će voditi iskusan psiholog. Učesnici će imati mogućnost da razmene iskustva, izraze brige i osećanja i ispitaju mogućnosti za njihovo prevazilaženje.

Uslov za učešće je da imate najmanje godinu dana iskustva na poslovima kućne nege i pomoći i da želite da se usavršavate i unapredite svoje veštine komunikacije.

U slučaju većeg broja prijavljenih, prednost će imati geronto-negovateljice:

  • koje su trenutno zaposlene na obavljanju poslova kućne nege i pomoći,
  • koje imaju sertifikat o završenoj akreditovanoj obuci za pružaoce usluga pomoći u kući,
  • osobe sa jakom i iskrenom motivacijom.

Ukoliko želite da učestujete u grupama podrške, molimo Vas popunite prijavni formular do četvrtka 18. novembra.

Klikinite na link prijavnog formulara da biste ga popunili:

https://forms.gle/8Dtg3wYH7SCoiVRw7

Za eventualna pitanja možete pisati na: slavica@kolping.rs ili nazvati na 064 36 16 908 radnim danom od 9h do 13h.