DANI AKTIVNOG I ZDRAVOG STARENJA U VITAPLANU

U prvoj nedelji jula, povodom 5. godišnjice rada “Vitaplan“ kluba za starije osobe, Kolping Društvo Srbije i ove godine organizuje niz interesantnih predavanja i radionica za starije sugrađane.

„Vitaplan“ klub je prostor u centru Novog Sada, u neposrednog blizini blizu „Socijalnog“, na kome stariji sugrađani imaju priliku da se druže i obogate kvalitet svog slobodnog vremena, uz simboličnu članarinu od samo 400 dinara godišnje. Kroz aktivnosti kluba promovišemo aktivno i zdravo starenje i međugeneracijsku saradnju. Osim prilike za druženje, u klubu se organizuju različita predavanja, radionice, besplatna kontrola krvnog pritiska i šećera u krvi, posete kulturnim ustanovama, izleti i druge aktivnosti u skadu s mogućnostima i sklonostima članova kluba.

Povodom obeležavanja rođendana, prve nedelje jula, od 3. do 7. jula, biće organizovano mnoštvo zanimljivih predavanja i radionica iz oblasti nutricionizma, psihologije, prava, fizioterapije, rekreacije i zdravstvene prevencije. Tokom čitave nedelje, učešće će biti slobodno i besplatno za zainteresovane sugrađane, a ne samo za članove kluba!

Program obeležavanja godišnjice rada Vitaplana:

 1. jul 15:00 – 16:30 “Prav(n)o za starije – hitni sudski i upravni postupci”
 2. jul 15:00 – 16:30 “Ishrana za zdravlje i vitalnost” – Predavanje sa radionicom pripreme zdravog voćnog jogurta;
 3. jul 15:00-16:30 “Značaj aktivnosti za mentalno zdravlje starijih osoba”
  16:30-17:30 Rekreacija I relaksacija
 4. jul 9:00-10:00 Besplatna kontrola krvnog pritiska I šećera u krvi
 5. jul 15:00-16:30 “Redovna fizička aktivnost- vitalnost u starijm dobu”
  16:30-17:30 Rekreacija i relaksacija.
  Sve navedene aktivnosti će se održavati u „Vitaplan“ klubu, na adresi Lukijana Mušickog 9 (ulaz je iz ulice Vojvode Bojovića), u Novom Sadu.
  Molimo građane da, zbog ograničenih prostornih kapaciteta, svoju zaintereosvanost za učešće prijave putem telefona: 021/300 83 59.