Vidovi podrške starijim sugrađanima za vreme epidemije COVID-19

U Srbiji su uvedene vanredne mere usled pojave virusa COVID-19 koji može ozbiljno da utiče na zdravlje pojedinca, a posebno starijih osoba i onih sa ugroženim zdravljem. Vitaplan tim će nastojati da pruži adekvatnu podršku osobama koje su pogođene krizom, istovremeno poštujući mere donete od strane Vlade Srbije.

Obaveštenje za korisnike usluga kućna nega i pomoć u kući

Služba kućne nege i pomoći u kući “Vitaplan” nastavlja sa pružanjem usluga i u aktulenoj epidemiološkoj situaciji, uz primenu pojačanih mera higijenske zaštite, kako korisnika usluga, tako i terenskog osoblja.
Naše osoblje u stanovima korisnika koristi rukavice, maske, nazuvice (preko obuće), kao i dezinfekciona sredstva za ruke pre i posle pružanja usluga.

U aktuelnoj situaciji, usluge pružamo onim korisnicima koji su izrazili potrebu za uslugama, uz razumevanje činjenice da je preporučena socijalna izolacija starijih građana zbog povećanog rizika za teži tok bolesti ukoliko bi došlo do infekcije.

Obaveštenje za članove kluba za odrasla i stara lica “Vitaplan”
Klub za starije sugrađane “Vitaplan” će usled aktuelne epidemiološke situacije i odluke Vlade kojom se uvodi vanredno stanje, obustaviti aktivnosti u narednom periodu, dok traje pretnja po zdravlje stanovništva.
Čim se promeni situacija, u smislu bezbednog kretanja i okupljanja starijih sugrađana, Klub će nastaviti sa radom, o čemu ćemo vas blagovremeno informisati.

O drugim vidovima podrške za najstarije sugrađane

Grad Novi Sad i Crveni krst su otvorili volonterski kol-centar namenjen za starije Novosađane kojima je potrebna pomoć za dostavu osnovnih životnih namirnica. Kol-centar radi svaki dan od 8 do 22 časa 021/4871-700.

Ministarstvo zdravlja je objavilo telefone za dodatne informacije o epidemološkoj situaciji. Više možete pročitati klikom na informacije o COVID19.

Psihosocijalnu pomoć možete da zatražite na nacionalnom besplatnom broju telefona 0800 309 309.

Čuvajte sebe i svoje bližnje.