Obuka za obavljanje poslova pomoći u kući i kućne nege – Gerontonegovateljice

Kolping društvo Srbije organizuje obuku kandidata/kinja za obavljanje poslova pomoći u kući i kućne nege za stara lica – gerontodomaćice. Verujemo da je od velikog značaja da osobe koje pružaju podršku starima budu profesionalno obučene, te da pružena pomoć odgovara predviđenim državnim standardima.

Obuka koju organizujemo predviđa program koji je akreditovan u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu i nakon završene obuke i položenog ispita, kandidati i kandidatkinje će dobiti sertifikat koji je validan dokaz za zaposlenje za obavljanje posla gerontodomaćice.

U cilju što veće dostupnosti kursa, učešće na obuci iznosi polovinu komercijalne cene, odnosno – 3.500 dinara, dok ostatak iznosa subvencioniše udruženje Koliping društvo Srbije. Nakon uspešno završne obuke postoji mogućnost zaposlenja u Vitaplan kućnoj nezi i pomoći u kući.

Obuka se održava od petka 27.07. u 13h i tokom vikenda u prostorijama Kluba za odrasla i stara lica Vitaplan, ulica Lukijana Mušickog 9, Novi Sad (ugao Lukijana Mušickog i Vojvode Bojovica).

Prijave su obavezne na broj telefona 060/49-14-121 i 021/300-83-59 ili na mejl adresu info@vitaplan.rs do petka- 27.07. Na ove kontakt podatke se možete obratiti za više informacija koje se tiču same obuke.